27.1.12

Ιστορίες για αγρίους''ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ''

Αγαπητοί, φίλοι του αυτονόητου,
Έμπλεξα με τα πίτουρα και πάνε να με φάνε οι κότες!!!!!
Η ιστορία μου ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2006.Αρχές του Ιουνίου αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Να προσφέρω στα κοινά. Έβαλα λοιπόν υποψηφιότητα για Νομάρχης Θεσσαλονίκης. Πίστευα ότι ο αγώνας γινόταν επί ίσοις όροις!Κούνια που με κούναγε!
Ξέχασα να σας πω ότι μέχρι τότε και για 2 χρόνια ήμουν Γενικός Διευθυντής Β. Ελλάδος του ΛΑΌΣ,τρομάρα μου. Στραβωμάρα είχα;Μήπως είχα VERΤIGO;Ένα σύνδρομο που παρουσιάζεται στους Αεροπόρους,με συμπτώματα παραίσθησης. Δεν αντιλαμβάνεσαι αν πηγαίνεις δεξιά ή αριστερά. Ας αφήσω τις φτηνές δικαιολογίες,την μαλακία την έκανα, πρέπει να το παραδεχτώ. Το κακό είναι ότι παρ έσυρα μαζί μου κι άλλους. Όμως, πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα είχα την πολιτική στήριξη του κόμματος. Ξανά,κούνια που με κούναγε!Θα μου πείτε,δεν ήξερες δεν ρώταγες;Ηθελέστα και παθέστα!Τέλος πάντων. Έξω από το γραφείο μου ''κρέμασα'' ένα πανό, με το κύριο σύνθημα του συνδυασμού μου.
''ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ''!!Ξεκίνησα τον προεκλογικό μου αγώνα με έναν τρόπο που εγώ ήξερα. Στηρίχθηκα στις δικές μου γνώσεις,εμπειρίες,θέσεις,πολιτικές απόψεις άλλα κυρίως στα προσωπικά μου ''πιστεύω'' σε ότι έχει σχέση με Πατρίδα,θεσμούς,δίκαιο, ηθική,αρχές και αξίες.
Μια μέρα προσήλθαν στο γραφείο μου μια ομάδα ανθρώπων για να μου μιλήσουν για ένα πρόβλημα τους. Ήταν τουριστικοί πράκτορες,ιδιοκτήτες λεωφορείων, οι οποίοι μου ανέφεραν για ένα θέμα που, ομολογουμένως, μέχρι τότε δεν γνώριζα. Τους άκουσα με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι έτσι έπρεπε να κάνω. Επρόκειτο για την μεταφορά μαθητών. Εν συντομία,για όσους δεν γνωρίζουν,όπου δεν υπάρχει σχολείο,πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο,το Κράτος είναι υποχρεωμένο να μεταφέρει τους μαθητές στο πλησιέστερο σχολείο. Σε όποιον Δήμο ή Κοινότητα δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία,ο Δήμαρχος οφείλει να δηλώσει αδυναμία και έτσι ακολουθεί μειοδοτικός διαγωνισμός, μεταξύ ιδιωτών πρακτόρων λεωφορείων. Όσοι συμμετέχουν, πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις(καταλληλότητα λεωφορείων,συνοδών,κτλ) και τελικά όποιοι προσφέρουν την καλύτερη τιμή, αναλαμβάνουν την μεταφορά των μαθητών. Συνέχισαν να μου λένε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα τους και μου ανέφεραν ότι, τα τελευταία χρόνια, όλοι οι διαγωνισμοί,περιέργως, κατέληγαν ''άγονοι'' και όλα τα δρομολόγια πήγαιναν με απευθείας ανάθεση, σε συγκεκριμένες εταιρείες. Σταδιακά και μέσα σε λίγα χρόνια, από το 40% των δρομολογίων, κατέληξαν,από το2004 και μετά, ΟΛΑ τα δρομολόγια,στο 100%,να πηγαίνουν,ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, σε λίγους. Συμπτωματικά,αυτοί οι λίγοι, ήταν πάντοτε οι ίδιοι!!!Οι άνθρωποι ήταν απελπισμένοι. Μάλιστα για όσα μου είπαν, είχαν και αποδείξεις,χαρτιά διάφορα από πολλούς διαγωνισμούς που είχαν γίνει και ενώ αυτοί πρόσφεραν καλύτερες τιμές,οι διαγωνισμοί κρίθηκαν άγονοι και τις ''δουλειές τις έπαιρναν οι άλλοι,οι ίδιοι!!Αξίζει να τονίσω ότι όσα έγγραφα μου έδειξαν, τα είχαν πάρει από το υπεύθυνο τμήμα της νομαρχίας, ύστερα από εισαγγελική εντολή!!!! Εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού δεν μπορούσαν να ''σταυρώσουν'' δουλειά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν. Ήταν αγανακτισμένοι και ζήτησαν την βοήθειά μου.
Εγώ, ως οπαδός του αυτονόητου,πολύ πριν ξεκινήσει την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ο Γιωργάκης Παπανδρέου(το Γιωργάκης,το βάζω για να μην τον μπερδέψτε με τον παππού του και όχι ειρωνικά)και επειδή διέκρινα πιθανές ενδείξεις, καταρχήν αδικίας και ύστερα σπατάλης Δημοσίου χρήματος, τους υποσχέθηκα ότι θα πράξω ''τα δέοντα''.Επειδή πίστευα ότι για την επίλυση του κάθε προβλήματος, ΠΡΕΠΕΙ να απευθύνεσαι στον αρμόδιο φορέα,κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥ στον υπεύθυνο σχετικό θεσμό.
Έβαλα υπό μάλης, ότι έγγραφα μου έφεραν και τα προσκόμισα στον εισαγγελέα! Θεώρησα ότι αυτός και μόνο αυτός, θα μπορούσε να βγάλει ''το φίδι από την τρύπα''! Ούτε τα κανάλια,ούτε οι εφημερίδες,ούτε η Αστυνομία,ούτε η Πυροσβεστική!!!!Χωρίς να το καταλάβω,τότε ακριβώς,με τσίμπησε το φίδι.. Τότε ξεκίνησαν τα βάσανα μου. Γιατί;Γιατί έκανα αυτό που, εγώ πίστευα ότι, ήταν αυτονόητα σωστό!
Ο εισαγγελέας αφού μελέτησε την υπόθεση,φαντάζομαι με την δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα,έκρινε ότι πράγματι συντρέχουν οι λόγοι ώστε να ασκήσει δίωξη για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ σε κάποιους εκλεγμένους πολιτικούς της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και σε μερικούς λεωφορειούχους για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος,ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ!!!Ονόματα δεν λέω αλλά σχεδόν όλη η Ελλάδα, γνωρίζει για ποιους μιλάω!!!!!!!!
Ύστερα από λίγο καιρό και αφού συνέβησαν όλα τα παραπάνω,κτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου ένας αστυνομικός και μου παρέδωσε μια μήνυση και μια αγωγή, εις βάρος μου,για συκοφαντική δυσφήμηση. Ένας εκ των διωκόμενων συνεργών,συμπτωματικά αυτός που έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος, από το σύνολο των δρομολογίων,με κατηγορούσε ως συκοφάντη, ψεύτη,δόλιο,κακούργο και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!!Ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία μου καθώς και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση,λεφτά που για να τα πληρώσω πρέπει να πουλήσω το σπίτι μου των 100 τετραγωνικών το οποίο, σημειωτέον,το πήρα με δάνειο και θα το ξεχρεώσω όταν γίνω 70 ετών!!Για την ιστορία,ένα σπίτι, το οποίο είναι το μοναδικό πράγμα που αγοράσαμε μετά από 30 χρόνια δουλειάς. Εγώ ως Αεροπόρος της Π.Α ,με 5.000 ώρες πτήσης σε διάφορους τύπους αεροσκαφών και η γυναίκα μου σαν Τραπεζικός υπάλληλος. Ξανά για την ιστορία,ο μηνυτής μου διαθέτει για Ι.Χ, αυτοκίνητα, που την αξία τους δεν την φθάνουν τα σπίτια 5 Αεροπόρων. Δεν πειράζει το μάτι μου δεν θα μείνει εκεί, γερός να είναι να τα χαίρεται.
Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης,περίμενα. Φεέεεταα!!! !!!!!Πέρασαν μερικά χρόνια και αν εξαιρέσουμε καμιά δεκαριά φορές, που έγινε ''ο χαμός''με το θέμα, δεν έγινε τίποτα το συγκεκριμένο. Πανελλαδικές απεργίες απλήρωτων λεωφορειούχων,κλείσιμο σχολείων,πορείες συλλόγων γονέων και κηδεμόνων,πρωτοσέλιδα εφημερίδων,ολόκληρες τηλεοπτικές εκπομπές και η υπόθεση βρισκότανε στον ανακριτή!!! Το ψάχνανε το πράγμα.......
Πρέπει να τονίσω ότι όλο αυτό το διάστημα με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε και ο έτερος υπεύθυνος θεσμός,πυλώνας της δημοκρατίας,η Βουλή των Ελλήνων. Με διάφορες ερωτήσεις,επερωτήσεις,απαντήσεις, επιτροπές,συμβούλια, αρκετά Υπουργεία προσπάθησαν να επιλύσουν το θέμα. Μπέρδεψαν όμως τα μπούτια τους. Ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλον με αποτέλεσμα να χάσουν την μπάλα. Παράλληλα, το θέμα απασχόλησε την ίδια περίοδο και την Ε.Ε. Ο κ.Παπαδημούλης και κάποιοι άλλοι, προσέφυγαν στην επιτροπή αναφορών της Ε.Ε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και αυτοί, οι αθεόφοβοι, σταμάτησαν να στέλνουν τα μισά χρήματα, που μέχρι τότε πλήρωναν!!Υπόψιν ότι το σύνολο των χρημάτων που πληρώναμε ως φορολογούμενοι, για την μεταφορά μαθητών ΕΤΗΣΙΩΣ, ανέρχονταν στο ιλιγγιώδες ποσό των 300.000.000 ευρώ περίπου!!!!! Επαναλαμβάνω,ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ τον χρόνο. Κάθε χρόνο! Όσα περίπου μάζεψαν από τις περικοπές των δώρων από τους μισθούς και τις συντάξεις ΟΛΩΝ των Ελλήνων, μισθωτών και συνταξιούχων!!!
Εγώ πάντως περίμενα υπομονετικά,βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά και στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια. Ένα πρωί χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας μου ,και ξανά ,ο ίδιος Αστυνομικός, μου παρέδωσε μια κλήση για να παρουσιαστώ σε έναν ανακριτή, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, για να απολογηθώ. Αναφέρομαι στην υπόθεση της δικής μου δίωξης. Αφού ετοίμασα μια έγγραφη απολογία μου,στην οποία εξηγούσα τους λόγους της πράξης μου,τόνισα και κάποιες λεπτομέρειες σχετικές με την υπεράσπιση μου σε συγκεκριμένες κατηγορίες του μηνυτή μου,πήρα τον δρόμο μου για την ησυχία μου και.... ξαναπερίμενα. Υπόψιν ότι όλα τα έκανα μόνος μου, καθώς ως γνωστόν, οι δικηγόροι κοστίζουν αρκετά λεφτά. Άσε που δεν μπορούσα να στερήσω από το σπίτι, όσα έξοδα χρειαζότανε. Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι έμπλεξα με τα πίτουρα και άρχισα να νοιώθω τα τσιμπήματα από τις κότες. Η οικογένεια μου δεν είχε καμιά δουλειά να πληρώσει για τις δικές μου ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Δεν πέρασε πολύς χρόνος,άνοιξη του 2009 πρέπει να ήταν, ο ίδιος Αστυνόμος(αυτός μάλλον με έβαλε στο μάτι) μου παρέδωσε μια άλλη κλήση για να παρουσιαστώ στα δικαστήρια. Ο ανακριτής έκρινε πως έπρεπε να κάτσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να δικαστώ. Άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Παράλληλα όμως άρχισα να την ''ψωνίζω''.Από το πουθενά άνοιξα μπελάδες. Εγώ, που στα δικαστήρια δεν πήγα ούτε για κλήση τροχαίας,κάθε τρεις και λίγο, να απολογούμαι σε ανακριτές,δικαστές και εισαγγελείς. Και όλα αυτά γιατί;Γιατί έκανα το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!Αν από την αρχή αδιαφορούσα,δεν νοιαζόμουν και πετούσα στο καλάθι των αχρήστων τον φάκελο, σήμερα θα ήμουν μια χαρά. Ούτως ή άλλως από το 2007, έχω παραιτηθεί από την βρωμιά της πολιτικής και ησύχασα.
Έπρεπε όμως να αντιδράσω. Να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Άσε που άρχισαν να ''πέφτουν''διάφορα ύποπτα απειλητικά, τηλεφωνήματα ,ανώνυμα,στο σπίτι. Ένας φίλος, δικηγόρος,με συμβούλεψε, για την δική μου ασφάλεια,να δημοσιοποιήσω την υπόθεση αφού αυτός είναι ο καλλίτερος και ποιο ενδεδειγμένος τρόπος προστασίας και αποτροπής απέναντι στις απειλές. Έστειλα σε πολλούς δημοσιογράφους,σε όλες τις ''φίρμες''σοβαρούς, ''ντεμέκ'',διώκτες σκανδάλων,επιστολές όπου περιέγραφα λεπτομέρειες της υπόθεσης. Μάλιστα,ένας εξ αυτών ετοίμασε ολόκληρο ρεπορτάζ,με συνεντεύξεις όλων των εμπλεκομένων για μια τηλεοπτική εκπομπή που όπως μου υποσχέθηκε, μέσα στις επόμενες μέρες, θα ''έβγαζε''στον αέρα. Αποτέλεσμα;Το έκαναν ''γαργάρα'', όλοι τους!!(Τα ονόματα τους,αν χρειαστεί,έτσι για την ιστορία, υπάρχουν.)Σκέτη Ζούγκλα!
Από τότε και για άλλες δύο φορές, κάθισα στο εδώλιο του κατηγορουμένου,έτοιμος από πάσης απόψεως να δικαστώ ,να τελειώνω και να ησυχάσω,παρόλα αυτά και για άγνωστους λόγους, η δίκη 'έπαιρνε αναβολή!!Τα δικαστήρια, επικαλούνται ως επιχείρημα ότι, έχουν συσχετίσει τις υποθέσεις. Θα δικαστούμε όλοι μαζί, ή ίσως, δικαστούν πρώτα οι άλλοι και μετά εγώ. Άντε ξανά στο περίμενε!!Γάιδαρος να ήμουν, θα είχα σκάσει.
Εν τω μεταξύ, άλλαξε η Κυβέρνηση. Ήλθε το ΠΑΣΟΚ. Επειδή άρχισε να μεγαλώνει η πίεση,όχι μόνο η απειλητική αλλά και η άλλη,η πραγματική,17 η μεγάλη ,11 της καρδιάς,ένοιωσα ότι κάτι πρέπει να κάνω. Εκτός από την θεραπεία και τα χάπια, που ξεκίνησα να παίρνω, μάλλον για μια ζωή από δω και στο εξής,πήρα το θάρρος και έγραψα ένα γράμμα στον Πρωθυπουργό, τον καινούργιο,τον Γ. Παπανδρέου περιγράφοντας την υπόθεση. Όχι ότι περίμενα να ''βγει'' τίποτα,αλλά να,μέσα στην ζαλάδα μου το είδα σαν κίνηση απελπισίας. Έπαθα,ειλικρινά,την πλάκα μου, όταν, μέσα σε ελάχιστο χρόνο,πήρα απάντηση από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Όχι από τον ίδιο (να μην τρελαθούμε κιόλας)αλλά από τους επιτελείς του, οι οποίοι με ευχαρίστησαν εκ μέρος του. Πρέπει να ομολογήσω ότι ''ψηλώθηκα'' λίγο, κυρίως όμως αισθάνθηκα μεγαλύτερη ασφάλεια. Σκέφτηκα ότι δεν είναι λίγο πράγμα, στο πρόβλημα μου,να είναι κοινωνός και γνώστης ,ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μάλιστα να με ευχαριστεί και από πάνω. Πολύ το ευχαριστήθηκα!!!
Τα δυσάρεστα ήλθαν αργότερα. Το καλοκαίρι του2010, πέντε χρόνια μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς μου,ένας άλλος Αστυνομικός (ο παλαιός πήρε μετάθεση στον Έβρο,μάλλον Ν.Δ ήταν) μου παρέδωσε το βούλευμα, το οποίο περιέγραφε(ύστερα από 5 χρόνια μελέτης !!!!)την πρόταση κάποιου Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών(ονόματα δεν λέω,κομμένες οι μαλακίες) όπου έγραφε ότι, για συγκεκριμένους λόγους ,προτείνει να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορουμένους!!!ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!
Θέλετε να μάθετε τους λόγους που γράφει ο ''ποιητής'';με λίγα λόγια.
ΠΡΩΤΟΝ.
Όλοι οι κατηγορούμενοι που διώκονται εξ αρχής,είτε πρόκειται για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση ή για άμεση συνέργεια για παράβαση καθήκοντος ,επειδή τα παραπάνω ποινικά αδικήματα θεωρούνται πλημμελήματα ,όσες αξιόποινες πράξεις τελέστηκαν μέσα στα 5 προηγούμενα χρόνια παραγράφονται!!!!!!!Όπως καταλαβαίνετε, όλες οι απευθείας αναθέσεις δρομολογίων, που έγιναν στους συγκεκριμένους,σε τιμές μέχρι και πέντε φορές πάνω από τους άλλους που μειοδότησαν,ενώ ασκήθηκαν εναντίον τους διώξεις, αυτές ΟΛΕΣ ΠΑΡΑΓΡΆΦΟΝΤΑΙ.!!
Υπήρχαν όμως και άλλες περιπτώσεις, ποιο πρόσφατες,πριν την πενταετία, για τις οποίες δεν μπορούσε να ισχύσει, δικονομικά,η παραγραφή. Ακούστε λοιπόν που στηρίχθηκαν για να τους απαλλάξουν.
Στις 23/12/2008 (παραμονές Χριστουγέννων παρακαλώ) οι κύριοι,ΠΡ.Παυλόπουλος,Γ.Αλογοσκούφης,Ευρ.Στυλιανίδης και οκ.Κ.Χατζηδάκης,όλοι τους υπουργοί της Κυβέρνησης Ν.Δ , πέρασαν, ''νύχτα'', σε νομοσχέδιο, σχετικό με την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας,τροποποίηση ''ΜΠΟΥΓΑΔΑ'', ''ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΙΔΗΣ'', όπως έλεγε κάποιος γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης. Με λίγα λόγια, νομιμοποίησαν τους πάντες!!
ΝΟΜΟΣ 3731/ΦΕΚ 263 Α της 23/12/2008.Άρθρο 43.
Ημερ.ψήφισης 15/12/2008
Ημερ.κατάθεσης 20/11/2008
Προσωπικά πιστεύω ότι, σε όλη αυτή την ιστορία για αγρίους, το χειρότερο κομμάτι που συνέβη, ήταν η ψήφιση αυτού του κανονιστικού νόμου. Δείχνει, πως κουκουλώνουν, τα πάντα.
Όμως ο Θεός αγαπάει τον ΚΛΕΦΤΗ, αγαπάει και τον νοικοκύρη!!
Την ίδια εποχή, η άλλη εξουσία, ο τρίτος πυλώνας,το Κράτος,οι Επιθεωρητές- Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, διενήργησαν ελέγχους για το ίδιο θέμα, στους Νομούς Θεσσαλονίκης,Δράμας και Σερρών. Στο πόρισμα τους, της 24/3/2010,αριθμός έκθεσης 175/Θ/2010 ύστερα από έλεγχο ανακάλυψαν όχι μια ή δυο, αλλά 47( σαράντα επτά σελίδες),γεμάτες με παρατυπίες και παραβάσεις!!!!
Επόμενο ήταν ,ο Πρόεδρος και μερικοί δικαστές του συμβουλίου των Πλημμελειοδικών(είπαμε ονόματα ΔΕΝ λέμε) αφού μελέτησαν την πρόταση του αντιεισαγγελέα, το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,τους υφιστάμενους νόμους και όλα τα σχετικά της υπόθεσης ,αποφάσισαν να διατάξουν την περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ΑΠΙΣΤΙΑΣ. Δηλαδή,ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!!
Αν νομίζετε ότι ξεμπέρδεψα, είστε γελασμένοι.
Λίγο καιρό αργότερα και ενώ παρακολουθούσα τις πρωινές εκπομπές στην τηλεόραση,κτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Το σήκωσε η γυναίκα μου. Ήταν κάποια υπάλληλος, από κάποιο γραφείο,κάποιου ανακριτή, από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Ρώτησε την γυναίκα μου αν πράγματι , αυτό ήταν το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Έκπληκτη, άκουσε την υπάλληλο να της λέει ότι οι υποθέσεις ''μεταφοράς μαθητών'',έχουν κλείσει. Η γυναίκα μου καταχάρηκε. Όλο αυτό το διάστημα,με αυτήν τη κατάσταση κόντεψε να τρελαθεί. Από περιέργεια, ρώτησε πως έγινε αυτό,και κόντεψε να μείνει στον τον τόπο. ''Διότι,της είπε η υπάλληλος,η υπόθεση ''πάει'' αρχείο αφού ο κύριος Τσιπίδης ,ΠΕΘΑΝΕ.''
Αν δεν βρισκόμουν εκεί, μπροστά της, δεν ξέρω τι θα γινόταν.
' 'Από που προκύπτει αυτό'' ,ρώτησε. Ο σύζυγος μου είναι εδώ και είναι μια χαρά.
''Μα τι λέτε κυρία μου ,απήντησε η υπάλληλος,εσείς θα μου μάθετε την δουλειά μου;Εδώ έχω μάλιστα, ως απόδειξη,την ληξιαρχική πράξη ΘΑΝΑΤΟΥ του άνδρα σας!!!!!''Άρχισα να έχω αμφιβολίες. Λες να πέθανα και να μην το ξέρω εγώ,ο άμεσα ενδιαφερόμενος;
Πήρα αμέσως το αυτοκίνητο μου και με ταχύτητα 1000χλμ έφθασα στο συγκεκριμένο γραφείο. Με την ταυτότητα μου,απόδειξη για κάθε περίπτωση αμφισβήτησης,ως νέος Λάζαρος,είδα με τα ματάκια μου την ληξιαρχική πράξη θανάτου, που έγραφε το όνομα μου!!!! Μπροστά -μπροστά,μέσα στον φάκελο της γνωστής ιστορίας. Πως βρέθηκε εκεί;Δεν έχω ιδέα. Η εύκολη απάντηση;Μάλλον ,ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ, ζητάμε συγγνώμη.
Εσείς τι λέτε να έγινε;Λέτε να έγινε λάθος και ως δια μαγείας το χαρτί να ''πέταξε'' από μόνο του μέσα στον φάκελο της δικογραφίας;Λέτε να συσχέτισαν τις υποθέσεις έτσι ώστε με τον δικό μου ''θάνατο'', αφού δεν θα υπήρχε μηνυτής-καταγγέλλων, άρα δεν υπήρχε ανάγκη δίωξης;;;;Λέτε να πέρασε από το μυαλό τους να με ''στείλουν '' ,για παραθέριση να βλέπω τα κυπαρίσσια ανάποδα, στα αλήθεια;ΤΑ ''φράγκα'' ήταν τόσα πολλά και εγώ τόσο ασήμαντος!!Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Σας κούρασα με την ιστορία μου αλλά επειδή η ζωή συνεχίζεται και επειδή κάποιοι από τους κατηγορούμενους για απιστίες(ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ)εξακολουθούν και είναι Δημόσια πρόσωπα,εκλέγονται μάλιστα Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι,Πρόεδροι Επιμελητηρίων,βουλευτές,παπάδες,άλλοι συνεχίζουν να ''παίρνουν'' δουλειές, με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις, με τριπλάσιες ,και βάλε,τιμές,πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσω να παλεύω, για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!!Με όποιο προσωπικό κόστος. Δεν έχω δικαίωμα να σιωπήσω. Αυτή η πατρίδα, για την οποία έχω δώσει όρκο τιμής να υπερασπίζω, εδώ που έφτασαν τα πράγματα,ίσως τώρα με χρειάζεται περισσότερο. Επειδή έχω περίσσευμα τρέλας,σας προσκαλώ όλους στις 1 Μαρτίου του 2012 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης,μάρτυρες υπεράσπισης ή κατηγορίας, αν προτιμάτε, για να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση,την δίκη μου!Δεν θέλω να σας επηρεάσω αλλά μερικές φορές ξέρετε πως νοιώθω;Σκέφτομαι, και με πιάνει το παράπονο, πως αν ήμουν αναρχικός ή ακραίος, θα υπήρχαν έξω από τα Δικαστήρια, περισσότεροι από εκατό αναρχικοί με πανό, για υποστήριξη. Επειδή υπάρχει και εδώ το ενδεχόμενο του κινδύνου της παραγραφής,εκτιμώ ότι η δίκη πρέπει να γίνει,οπωσδήποτε.
Σας παρακαλώ πάρα πολύ ελάτε στην θέση μου. Σε μια στιγμή που το σύνολο των Ελλήνων δεν έχει να φάει,τα παιδιά μας σκέφτονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό,ενώ κάποιος συνέλαβε επ'αυτοφώρω μερικούς επίορκους δημόσιους λειτουργούς να κλέβουν,με τα κλοπιμαία στα χέρια τους,τους οδήγησε μόνος του,τσουβαλάτους στον εισαγγελέα, να δικάζεται πρώτος αυτός, επειδή τους αποκάλεσε κλέφτες και κατά συνέπεια τους πρόσβαλε!!!Το ζήτημα για μένα είναι πως, επειδή έμπλεξα με τα πίτουρα δεν θα αφήσω καμία ΚΟΤΑ ,να με εκβιάσει. Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ανατροφή μου ,ούτε η καταγωγή μου ,ούτε η ιστορία μου!
Μια ιστορία για αγρίους !!!!!Σκέφτομαι μάλιστα να στηρίξω την υπερασπιστική μου γραμμή σε επίσημα έγγραφα της δικογραφίας, από τα οποία αποδεικνύεται ότι , ως γνήσιος ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ άνθρωπος ,δεν είναι δυνατόν να καταδικαστώ!!!!
Μετά τιμής, '' Ο αποθανών''

Τσιπίδης Δημήτρης
Σμήναρχος ιπτάμενος ε.α

Υ.Σ. Καταθέτοντας τις παραπάνω απόψεις μου και τα συνημμένα στοιχεία, ίσως ,λόγω παρόρμησης και συναισθηματικής φόρτισης, να παραβαίνω κάποιους τυπικούς κανόνες. Σέβομαι το έργο της Δικαιοσύνης αλλά, στην παρούσα φάση,δίνω μεγαλύτερη έμφαση στα λαϊκά δικαστήρια και στην άποψη των απλών πολιτών!!!!!!!!!!Άλλωστε ύστερα από τόσα χρόνια έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Με άπειρες δόσεις αυτοσαρκασμού, δηλώνω φταίχτης και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όχι διότι κατήγγειλα πιθανό σκάνδαλο, στην δικαιοσύνη, αλλά γιατί έμπλεξα με τα σκατά!!!Τα οποία, δυστυχώς, ο κόσμος συνεχίζει να ΨΗΦΊΖΕΙ. Όποιος νοιώθει προσβεβλημένος δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν εννοώ αυτόν ,αναφέρομαι στους άλλους......

Ακολουθούν μερικά σχετικά έγγραφα της υπόθεσης.
7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι καλά ρε δημήτρη, εχω ..πεθάνει απο γέλια.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τσιπίδης αναφέρεται στο άρθρο 43 του νόμου 3731/2008, το οποίο προβλέπει τα εξής:

"" Άρθρο 43

Συμβάσεις μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που καταρτίσθηκαν μεταξύ των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των αστικών ή υπεραστικών ΚΤΕΛ, τουριστικών λεωφορείων ή ταξί, για τις οποίες οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δεν τήρησαν τη διαδικασία που ορίζεται από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ν. 2741/1999 (ΦΕΚ 199 Α), όπως αυτές τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3060/2002 (ΦΕΚ 242 Α), της παραγράφου 3 του άρθρου 9 του ν. 3090/2002 (ΦΕΚ 329 Α) και της παραγράφου 27 του άρθρου 12 του ν. 3310/2005 (ΦΕΚ 30 Α`) ή όμοιες συμβάσεις μεταφοράς μαθητών που καταρτίσθηκαν κατά παρέκκλιση της διαδικασίας των υπ`
αριθμ. ΙΒ/6722/29.8.1996 (ΦΕΚ 794 Β) και ΙΒ/6071/26.8.1998 (ΦΕΚ 932 Β) κοινών αποφάσεων των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων και Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, θεωρούνται νόμιμες. Η ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει από την κατάθεση του στη Βουλή. ""

Ανώνυμος είπε...

Για να μην κουράζεστε με τόσους νόμους κατά παρέκκλιση των οποίων έγιναν οι συγκεκριμένες συμβάσεις, σας εξηγώ: Όλοι οι παραπάνω νόμοι επιβάλλουν στις Νομαρχίες να κάνουν μειοδοτικό διαγωνισμό, γιατί είμαστε στην Ευρ. Ένωση και άρα πρέπει να μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει στον διαγωνισμό. Επειδή κάποιες Νομαρχίες (π.χ. Πανίκας) δεν το έκαναν αυτό (και άρα θα εξεταστεί το ζήτημα της κύρωσης κατά της Ελλάδας για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες σε ποια φάση βρίσκεται η εξέταση και πόσο είναι το πρόστιμο που θα μας επιβληθεί και θα το πληρώσουμε όλοι και όχι ο κάθε Πανίκας και οι εργολάβοι του) και επειδή οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν ήθελαν να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα με την εκταμίευση των ποσών προς τους εργολάβους (ώστε να συνεχίσουν να κάνουν το υπερκοστολογημένο έργο τους και το 2009 και να μην σταματήσουν τις μεταφορές μαθητών) αλλά και για να μη συζητηθεί το σκάνδαλο περαιτέρω, απλά τις νομιμοποίησαν εκ των υστέρων (αλλά ό,τι είναι νόμιμο με βάση το ελληνικό δίκαιο δεν είναι και νόμιμο με βάση το ευρωπαϊκό - πέραν του αν είναι ηθικό ή όχι).

Ενδεικτικά για το ίδιο θέμα ενδιαφέρουσα είναι η εξής ανακοίνωση των:
ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ, νομαρχιακός σύμβουλος Ν.Α.Θεσσαλονίκης
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΗΛΙΑΣ, δικηγόρος Θεσσαλονίκης
που υπάρχει εδώ:
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=4765

Χαρακτηριστικό απόσπασμα:
"" Μπορεί να μας εξηγήσει ο περί άλλα τυρβάζων κ. νομάρχης πώς είναι δυνατόν οι δαπάνες μεταφοράς μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης (7.930.119,56 ευρώ) να υπερβαίνουν κατά 1.066.459,27 ευρώ τις αντίστοιχες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς (6.863.660,29 ευρώ), όταν η τελευταία έχει τουλάχιστον τετραπλάσιο πληθυσμό από αυτόν του νομού Θεσσαλονίκης; ""

Ανώνυμος είπε...

Σχετική ερώτηση του Βουλευτή Σύριζα κ. Κουράκη μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www.kourakis.gr/question/%CE%88%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD

Αν μου επιτρέπετε και ένα μονομερές και κακεντρεχές σχόλιο, οι τοπικές κοινωνίες ευθύνονται περισσότερο από τους κομπραδόρους εργολάβους και τον Πανίκα. Γιατί αυτές τον εξέλεξαν επειδή ήταν το παιδί του λαού και καλός τραγουδιστής και επειδή το επίπεδό του είναι αυτό που τους ταιριάζει: του μικρο(;)απατεώνα που θέλει να βάλει στην άκρη κανα φράγκο για να χρηματοδοτήσει ξανα προεκλογική εκστρατεία. Η κονόμα δεν είναι το μεγάλο όνειρο του κάθε (μέσου) Έλληνα;

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ, χωρίς να ξέρω τη δικογραφία, ότι ο κ. Τσιπίδης θα αθωωθεί από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης. Υποθέτω επίσης ότι οι δικαστικές αρχές έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση επειδή ήταν υποχρεωμένες να εφαρμόσουν τον νόμο του 2008 που καθιστά τις συμβάσεις νόμιμες. Δεν ξέρω αν θα προκύψουν άλλα στοιχεία που να στοιχειοθετούν άλλα εγκλήματα. Το σκάνδαλο όμως παραμένει και είναι απλό: Πόσο αξίζει να έχει κανείς σε υπόληψη την κάθε τοπική κοινωνία που αδιαφορεί για τους οικονομικούς όρους της μεταφοράς των παιδιών της στο σχολείο, την ίδια στιγμή που η ίδια τοπική κοινωνία νευριάζει για τις αδικίες στον ΠΑΟΚ και φωνάζει κατά του κράτους των Αθηνών και πάει και ακούει τον κάθε Πανίκα και το όλο σύστημα που τον εξυπηρετεί;

κ. Τσιπίδη, όπως και να 'χει, συγχαρητήρια για το σθένος σας, να είστε σίγουρος ότι διασώσατε λίγη από την τιμή του τόπου όπου ανήκετε. Στο δικαστήριο δεν θα καταδικαστείτε μάλλον (για νομικούς λόγους
που μπορώ να φανταστώ λόγω επαγγέλματος αλλά που δεν μπορώ να εξηγήσω με λεπτομέρειες εδώ). Το να ξυπνήσουν όμως τα ζώα και τα πρόβατα εκεί πέρα πάνω μην το περιμένετε. Η διαφθορά και η παρακμή της Ελλάδας είναι πολύ πιο βαθεία από τα υποβρύχια του Άκη και τη Ζίμενς. Έχει διαχυθεί παντού και την τρέφουν πολλοί αετονύχηδες και ακόμη περισσότεροι βλάκες (γονείς και διευθυντές σχολείων κλπ). Το μόνο που μένει είναι να κάνει κανείς το καθήκον του και να μιλάει χωρίς να φοβάται. Τουλάχιστον αυτό αρκεί για να μην μας θεωρούν οι τοπικοί κοτζαμπάσηδες ότι είμαστε βλάκες και γίδια.

Γιώργος Δικηγόρος Αθηνών

Ανώνυμος είπε...

File sou euxomai kouragio. Tin istoria sou tin xero ap proto heri. pisteuo opos eipe kai o Giorgos tha atoothis. Omos einai adiko stin mikri mas psorokstaina na min douleuei kanena dikaio, kanenas nomos.
mia xora pou "magkas" einai autos pou kataxrazetai. Mia xora pou opos eipe o antipathestatos Pagkalos oloi mazi ta fagame. Itan sostos kata 50%.
Oi ergates, oi upaliloi, kai polloi mikroepixirimaties, mikrogeorgoi kai suntaxiouxoi den dokimasane tin xara autou tou sumposiou.
Auto pou me anisixei einai ektos tis oikonomikis katastrofis pou ditrexei i xora mas eperxertai ikatastrofi tou ithous mas kai tou xaraktira mas.
O laos xanei to pisteuo tou, to poron tou, to mellon tou. ta politika komata katorthosane telika na mas kanoun na xonepsoume oti eimastan ilithioi pou ta teleutaia 38 xronia o kathe enas mas anike kapou.
Emai 55 xronon. Den gnorisa mexri simera ena politiko me ithos kai mpesa kai pou na prospathouse na eklexthei gia na upeiretisei tin patrida. Olo midenos exeroumenou feloi kai tipotenioi.
telos panton arketa se zalisa me tis apelpismenes filosofies mou.
Sou euximai ton martio na evesthitipoiithoun oi dikastes kai na apdosoun dikaiosuni.
Theofilos

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ κ. Τσιμπίδη μου δόθηκε η ευκαιρία για λίγο να μπορέσω να δω τις πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας .
Οφείλω να ομολογήσω ότι η ανάρτηση που αφορά τη προσωπική σας μαρτυρία σε ότι αφορά την διαφθορά στην Ελλάδα ήταν εκείνη που μου προσέλκυσε το ενδιαφέρον .Οχι τόσο γιατί μου είναι άγνωστη σαν λέξη αλλά για τον γλαφυρό περιγραφικό σατυρικό αλλά και συνάμα πικρόχολο τρόπο που μεταφέρατε με λίγα λόγια την Ελληνική πραγματικότητα.
Ζήσατε την περισσότερη ζωή σας στον αέρα αλλά δεν πετάτε στα σύννεφα καλό αυτό αν σκεφτεί κανείς που εδώ σε αυτό τον ευλογημένο τόπο που ζούμε οι περισσότεροι ζουν στα σύννεφα με τα λεφτά των άλλων και ρίχνοντας χειροβομβίδες στον λαό.
Τα λάθη είναι ανθρώπινα και κανείς μα κανείς σώφρον δεν κατηγορεί κάποιον που έκανε λάθος και το κατάλαβε.
Όχι πως αν πηγαίνατε σε άλλο κόμμα θα είχατε καλύτερη αντιμετώπιση άλλωστε η διαφορά στα κομματα είναι ότι είναι σκ@τ@ με άλλο χρώμα κάτι σαν το dixan με μπλε και πράσινους κόκκους. Ενίοτε βλέπεις και κανέναν κόκκινο αλλά ένεκα της Παπαρήγα αντιλαμβάνεστε ότι και μικροί θα είναι (οι κόκκοι) και διάσπαρτοι.
Λατρεύω τον τόπο μου, έμαθα να είμαι περίφανη που είμαι Ελληνίδα .
Έμαθα την ιστορία μου μέσα από τους ανθρώπους που έχασε η οικογένεια μου από τον Πόντο και από την μεριά του πατέρα μου όσοι χάθηκαν κατά την διάρκεια του Β ΠΠ .
Μου έμαθαν να σέβομαι την σημαία μου , και το ίδιο και τα παιδιά μου.
Κανείς κ. Τσιμπίδη κανείς μα κανείς δεν θα μου τα πάρει αυτά..Είμαι και γω σαν όλους τους άλλους μια ακόμα ηλίθια Ελληνίδα που δεν σηκώθηκε να τα κάνει όλα γης μαδιάμ…Που προτιμά ακόμα να μιλάει , να γράφει, να κάνει την πένα μαχαίρι σε όσους μπορούν να ακούσουν . Σε όσους έχουν συνείδηση , λέξη άγνωστη και ντροπιαστική για το σημερινό πολιτικό και όχι μόνο σύστημα, όμως δεν είναι μακριά που αυτό που είπε κάποτε ο Κολοκοτρώνης ‘’φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους’’ θα κοκκινίσει τον Ελληνικό ουρανό.
Όχι δεν ντρέπομαι να το πω αν χρειαστεί όταν χρειαστεί όποτε χρειαστεί κανείς δεν θα με ‘’φάει’’ έτσι απλά.
Κάποτε ανήκα κι εγώ σε μια ιδεολογική παράταξη και αυτή ήταν η Ν. Δημοκρατία (αν και πολύ πιο δεξιά κατά βάση)όμως αποχώρησα όταν η παράταξη άλλαξε ιδεολογική υπόσταση . Η αλλαγή δεν έχει γίνει τώρα επι Σαμαρά απλά τώρα επισφραγίστηκε .Βλέπεται η ιστορία του γυμνοσάλιαγκα και του αετού στην Ελλάδα ισχύει ανέκαθεν.
Ο Βασιλικός αετός κάνει τις φωλιές του στη πιο ψιλή κορυφή του βουνού εκεί που ανθρώπου πόδι δεν πατάει .Κάποτε όταν γύρναγε στην φωλιά του συνάντησε έναν γυμνοσάλιαγκα να έχει μπει μέσα και να προσπαθεί να κουρνιάσει . Του έκανε εντύπωση και τον ρώτησε πως κατάφερε και ανέβηκε τόσο ψιλά όταν κανείς μέχρι εκείνη την στιγμή δεν τα είχε καταφέρει. Η απάντηση του γυμνοσάλιαγκα ήταν
Σέρνοντας , γλύφοντας, και πιασμένος από τα κέρατα μου….
Αυτή είναι η Ελλάδα ….