15.11.12

Γράμμα στον Βαξεβάνη


You Are Here: Home » Πανδωρικώς » Περί Δικαίου και αδίκων

Περί Δικαίου και αδίκων

Για να αποδοθεί Δικαιοσύνη, δεν αρκεί να το εύχεσαι αλλά να το εξασφαλίζεις θεσμικά.Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι διαβρωμένη,όσο και η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Δεν είναι μόνο οι στημένες συνθέσεις δικαστηρίων αλλά ένας ολόκληρος τρόπος λειτουργίας. Με τους φακέλους της γραφειοκρατίας, ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι χτίζουν το τείχος προστασίας των ανήθικων πελατών τους. Αναβολές, νομικά παράθυρα,ανύπαρκτος και αδύναμος έλεγχος και μεγάλα λόγια για την τυφλή Δικαιοσύνη.
Η περί τυφλότητας της Δικαιοσύνης κουβέντα,είναι ένα μαυσωλείο για να προσκυνούν αυτοί που της έχουν βγάλει τα μάτια. Και δεν είναι δικαστές.Είναι πρώτα και κύρια αυτοί που νομοθετούν. Πολιτικοί. Υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις “επωνύμων” υποδίκων, που μέχρι να φτάσουν στο ακροατήριο, η ελληνική Βουλή έχει νομοθετήσει για να μετατρέψει το κακούργημα σε πλημμέλημα. Υποθέσεις που παραγράφονται, επειδή ο υπουργός Δικαιοσύνης τις τακτοποίησε “θεσμοθετικά”. Πρόσφατα αποκαλύψαμε πως έκαναν νόμο με τον οποίο νομιμοποιούν όλες τις υποθέσεις απευθείας αναθέσεων στα νοσοκομεία. Προμήθειες, μίζες,διεφθαρμένοι διοικητές νοσοκομείων, όλα είναι ένα παράνομο παρελθόν αλλά ένα τακτοποιημένο παρόν. Με νόμο παρακαλώ. Οι υπόδικοι ως σήμερα θα πάνε ως την εισαγγελία και θα επιδείξουν τον νέο νόμο για να πάνε στα σπίτια τους.
Πώς να αντέξει ο τίμιος δικαστής; Πώς να επιβιώσει; Από πού να κρατηθεί. Απ” το περί δικαίου αίσθημα ή από την ηθική του; Και όσοι καταφέρνουν να κρατηθούν πώς να παλέψουν τα χτυπήματα από το”όλον” σύστημα; Σε αυτό το σύστημα συμπεριλαμβάνονται και τα ΜΜΕ. Τα δελτία ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, έχουν κάνει ήρωες ανθρώπους της Δικαιοσύνης που στη συνέχεια ανέλαβαν θέσεις και υπηρέτησαν τις πιο αντιδημοκρατικές απαιτήσεις αυτών που τους ανέδειξαν.
Την τελευταία εβδομάδα, άνθρωποι της Δικαιοσύνης που χειρίζονται δύο μεγάλες υποθέσεις,δέχονται την επίθεση των ΜΜΕ. Η μία υπόθεση είναι τα στημένα παιχνίδια. Οι εισαγγελείς κυρίες Ελένη Ράικου και Πόπη Παπανδρέου, είχαν την τιμητική τους σε δημοσίευμα του Κυριακάτικου Έθνους.Σύμφωνα με το δημοσίευμα δημιούργησαν μια μεγάλη φούσκα προσδοκιών που θα σπάσει. Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη, τα στοιχεία της δεν τα γνωρίζουμε, ο ένας κατηγορούμενος (Ψωμιάδης) διαφεύγει, η δικογραφία γεμίζει ένα δωμάτιο αλλά το συμπέρασμα έχει βγει.Στη υπόθεση αυτή πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Το ανακριτικό έργο δεν προχωρά, αφού έχουν ληφθεί ελάχιστες καταθέσεις. Ο ίδιος ο ανακριτής άφησε τον Ψωμιάδη να διαφύγει παρότι είχε βγάλει εντάλματα αναγνωρίζοντας έτσι στοιχεία ενοχής. Το άρθρο ωστόσο δεν κάνει κριτική σε αυτό αλλά σε δύο εισαγγελείς που έτρεξαν όλη την υπόθεση.Το τέλος προδιαγράφεται δημοσιογραφικά και ίσως η ζωή, μαζί και η Δικαιοσύνη, να κληθούν να το επιβεβαιώσουν. Αλλά αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη. Είναι παιχνίδι με τη Δικαιοσύνη.
Σε μία ακόμη περίπτωση η Δικαιοσύνη καλείται να βρει το φως της από το ΣΚΑΙ και να αντιληφθεί το φωτοστέφανο που περιβάλλει τους Βατοπαιδινούς αγίους.Σε αυτή την υπόθεση, η εφέτης ειδική ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού, μετά από τρία χρόνια έρευνας που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις στο Κουτί της Πανδώρας,στέλνει 32 άτομα στο σκαμνί. Ανάμεσά τους Εφραίμ και Αρσένιος οι οποίοι πλήρωσαν 200.000 ευρώ ως εγγύηση για να μην προφυλακιστούν. Για τον Εφραίμ η ανακρίτρια έχει ζητήσει την προφυλάκισή του και αναμένεται η απόφαση του δικαστικού Συμβουλίου. Κατηγορούμενοι είναι και οι “γνωμοδότες” του Κράτους που στην γνωμοδότησή τους στηρίχθηκε η απόσυρση του Δημοσίου από τα δικαστήρια εναντίον του Βατοπεδίου την ώρα που η απόφαση ήταν ευνοϊκή για το Δημόσιο. Η κυρία Καλού, εντοπίζει ως φυσικούς αυτουργούς στο σκάνδαλο τους υπουργούς Μπασιάκο,Δούκα και Φωτιάδη αλλά δεν έχει δικαίωμα να στραφεί εναντίον τους.Αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η Βουλή.Το κλείσιμό της από τον Καραμανλή πριν τις εκλογές,οδήγησε σε παραγραφή λόγω του νόμου Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών. Ξεκάθαρα όλα αυτά για κάποιον που διαβάζει απλώς τα γεγονότα.Όχι όμως για τον ΣΚΑΙ.Λίγες μέρες πριν καταθέσουν οι βασικοί κατηγορούμενοι (Αρσένιος,Εφραίμ,Πάπιστας) προσπαθεί να διαμορφώσει την κοινή γνώμη με ντοκιμαντέρ περί της αλήθειας για το Βατοπέδι. Την ώρα που οι πιο ξεκάθαρη αλήθεια είναι πως 32 θα δικαστούν. Για αυτό κουβέντα. Ο Εφραίμ, αυτός ο άγιος του Real Estate και της βρώμικης μπίζνας, προσπαθεί να καθαγιαστεί με περιφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία και με τα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ που αυτή τη φορά δεν μιλούν για την μουχρίτσα και τα κολεόπτερα, αλλά προσπαθούν να αποδείξουν πως το σκουλήκι της διαφθοράς, είναι μια πολύχρωμη πεταλούδα που πρέπει να θαυμάσουμε.
Η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη δυστυχώς. Ούτε η δημοσιογραφία. Αυτοί που το καταλαβαίνουν οφείλουν όχι να βρίζουν αλλά να σκέπτονται. Καμιά φορά και το να γελάς είναι αρκετό.

Comments (23)

 • DIMITRIS TSIPIDIS

  Καταρχήν κύριε Βαξεβάνη θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια.Για πολλά πράγματα.Συγχαρητήρια για τα κείμενά σας,συγχαρητήρια για τις εκπομπές σας,συγχαρητήρια για το περιοδικό και το μπλοκ σας, συγχαρητήρια για την πράξη σας να αναρτήσετε την περιβόητη λίστα αλλά κυρίως, συγχαρητήρια για την τελική αθώωση σας!
  Όμως κύριε Βαξεβάνη θέλω να σας ομολογήσω ότι σας ζηλεύω.Σας ζηλεύω για την ευτυχή κατάληξη της περιπέτειας σας αλλά και την εντυπωσιακή συνδρομή-στήριξη-συμπάθεια-έμπρακτη υπεράσπιση(συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου) χιλιάδων πολιτών.Όχι μόνο απλών ανώνυμων πολιτών αλλά και επώνυμων ισχυρών παραγόντων,βουλευτών,μεγαλογικηγόρων,μεγαλοδημοσιογράφων και άλλων μεγαλομεγάλων που έτρεξαν να ΄΄κλέψουν΄΄ λίγη δόξα από την δική σας πράξη.
  Κύριε Βαξεβάνη στις 30 Νοεμβρίου, του 2012 δικάζομαι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης,κατηγορούμενος για παρόμοιο αδίκημα ύστερα από μήνυση ΄΄μεγάλων΄΄,διαπλεκόμενων παραγόντων.Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να δικαστώ.Η υπόθεση πήρε πάρα πολλές αναβολές διότι οι εμπλεκόμενοι κατηγορήθηκαν αρχικά για παράβαση καθήκοντος κατ έξακολούθηση αλλά και για κακουργήματα!!Βγήκε απαλλακτικό βούλευμα για τις βαρύτατες κατηγορίες .Σήμερα,ο μόνος που απέμεινε να οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου είμαι εγώ,Εγώ που νόμιζα πως έκανα το αυτονόητο,καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπαιτίου στον αρμόδιο φορέα(τρομάρα μου),την δικαιοσύνη.
  Μοναδική μου άμυνα πλέον είναι δύναμη που παίρνω από την μοναχικότητα της προσωπικής μου άποψης περί δικαίου.Πάντως προετοιμάζομαι για την υποβολή αίτησης μου με σκοπό την αλλαγή υπηκοότητας.Μπορεί και να ζητήσω πολιτικό άσυλο από κάποια περισσότερο πολιτισμένη χώρα.Το Μαλάουι για παράδειγμα.
  Εκείνο όμως που με τρώει, πράγματι ,είναι η ζήλια προς εσάς κύριε Βαξεβάνη μου,γαμώ την αδικία μου!!!
  Για περισσότερες πληροφορίες,διαβάστε την ΄΄Ιστορία για αγρίους΄΄ σε διάφορα μπλοκς αλλά και στο δικό μουhttp://www.toerwthmatologio.blogspot.com
  Να είστε καλά
  Δημήτρης Τσιπίδης
  Σμήναρχος ιπτάμενος ε.α