17.9.12

΄΄Αμάν το μάτι μου΄΄.

 

     Σήμερα  ήταν μια πολύ σημαντική μέρα.Για μένα.Μια καθημερινή,Δευτέρα,συνηθισμένη,βροχερή και βαρετή  θα έλεγα,έφερε τα πάνω κάτω.Πολύ ζαλάδα.Μέχρι και επαναπροσδιορισμό στάσης ,συμπεριφοράς και πολιτικής σκέψης,θα μπορούσα να ΄΄πάθω΄΄!Άρχισαν να σοβαρεύουν τα πράγματα, σκέφτηκα.Τα ενδεχόμενα ελπίδας,οι πιθανότητες επιτυχίας,η έξοδος από την κρίση,φαντάζουν μακρινά όνειρα θερινής νυχτός.
     Εγώ,ένας άνθρωπος αισιόδοξος ,από ΄΄γεννησιμιού΄΄ μου,ένα άνθρωπος που λόγω καταγωγής,λόγω ΄΄πάστας΄΄,λόγω ιστορίας,λόγω δουλειάς,λόγω απωθημένων,λόγω άπειρων άλλων λόγων,βλέπω τα ποτήρια πάντα μισογεμάτα.Μέχρι σήμερα όμως.Τέρμα,κόβω τις ελπίδες,κόβω τα έγχρωμα όνειρα, κόβω και το πιοτό.Από δω και πέρα όποιος μιλήσει για ΄΄καλύτερες μέρες,για φώτα μέσα στα τούνελ,για επιμηκύνσεις πάσης φύσεως,για βελτίωση της κατάστασης,για αλλαγή προς το καλύτερο,θα φάει καρπαζιές!!!
     Εντελώς τυχαία, ανακάλυψα  πως Βουλευτής, της Νέας της Δημοκρατίας,μαζί με άλλους πολλούς,είναι και η Άννα η Καραμανλή.΄΄Έγραψε΄΄,την Μαντζουλιά!!Ένα περίφημο κείμενο, μανιφέστο, που όποιος το διαβάσει,αμφιβάλω αν ξαναδιαβάσει ούτε και εφημερίδα,αθλητική.
   
   Το Παρασκήνιο: » Απόψεις » Η μουντζαλιά

Η μουντζαλιά

Θα μπορούσε να είναι ταινία των Μόντι Πάιθονς αν δεν ήταν η σκληρή και σε μεγάλο βαθμό ντροπιαστική πολιτική πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά. Απέναντι στην φτώχεια που επιτίθεται άγρια σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά και την ανασφάλεια που δημιουργεί η εκρηκτική εγκληματικότητα , άλλοι ξεσπαθώνουν εναντίον του πολιτικού συστήματος κι ας ήταν χρόνια υπηρέτες του , άλλοι πρωτοστατούν στην , συμφέρουσα τους ίδιους , στασιμότητα , άλλοι δημιουργούν κινήσεις και κινήματα εναντίον του μνημονίου που οι ίδιοι επέβαλλαν στη χώρα και κάποιοι ανακαλύπτουν το χαμένο τρίτο (και τέταρτο) δρόμο του σοσιαλισμού, εκεί που τον είχαν χάσει 30 χρόνια πριν οι σύντροφοί τους. Τελευταία ευδοκιμεί και το φρούτο της αυτοδικίας , της ανάληψης ιδιωτικών ή κομματικών πρωτοβουλιών για την τήρηση του “νόμου” και της “τάξης” . Όλοι αυτοί με άναρθρες κραυγές επιτίθενται ο ένας στον άλλο επιδιώκοντας , τι άλλο, κομματικά οφέλη , εις βάρος όμως των πολιτών . Ο λαικισμός στην πλήρη αποθέωση . Μην ξεχνάτε άλλωστε , “¨Λεφτά υπάρχουν”.
Σ’ αυτόν τον πύργο της Βαβέλ , όπου είδαμε και πάθαμε 40 χρόνια να δούμε μια πολιτική συνεργασία της προκοπής , λογικό επακόλουθο οι πολίτες να χάνουν τον προσανατολισμό τους , να παρασύρονται σε ανέξοδες , επικίνδυνες και φρούδες ελπίδες , σαν αυτές του Σαντάμ Χουσείν , της Αραβικής άνοιξης ή των ταγμάτων εφόδου . Αλλά όταν ξυπνήσουμε και συνέλθουμε από την σύγχυση ίσως να είναι αργά. Λύσεις επαναστατικές και εξωθεσμικές είδαμε παλιότερα που οδήγησαν και στην χώρα μας.
Οι Έλληνες αναζητούν διέξοδο, αναζητούν ελπίδα και την ψάχνουν απεγνωσμένα. Παρατηρούν βέβαια την οφθαλμοφανή βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό , σε αντίθεση με την απομόνωση και τον διασυρμό της κατά την διακυβέρνηση Παπανδρέου , η καθημερινότητα όμως γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά είναι διέξοδος σε όσους δεν πιστεύουν πια στα θαύματα και τις εύκολες λύσεις, σε όσους ωρίμασαν στην ψυχή και ξέρουν ότι ο αγώνας και η επιμονή φέρνει τη νίκη, όχι οι κραυγές και τα πυροτεχνήματα. Ένδοξα ήταν το Αρκάδι , το Κούγκι και οι Θερμοπύλες , ενδοξότερα τα Δερβενάκια και ο Μαραθώνας .
Και για όποιον δεν (θέλησε να) καταλάβει τα παραπάνω: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Απρόσμενα και δραματικά. Η επιλογή των επόμενων μηνών δεν είναι αν θα τη γυρίσουμε. Αλλά τι θα γράψουμε σε αυτή. Αν θα γράψουμε κάτι άξιο να μείνει στην ιστορία, άξιο των ριζών μας ή μια μουντζαλιά.
΄΄ΆΜΑΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ΄΄εγώ σκέφτηκα.Και χωρίς να το καταλάβω,σερφάροντας στο ίντερνετ,όπως λέει και ο υιός μου,έπεσα πάνω στο συνονόματο μπλόκ,΄΄Αμάν το μάτι μου΄΄.
   Εκεί διάβασα κάτι που μου γύρισαν τάντερα.Ξανά μανά,μου ξανακόπηκαν όσα φτερά με περίσσεψαν.Εγώ,που παλαιότερα δεν φοβόμουν τίποτα,εγώ που έμπαινα στα ΄΄βίδο΄΄στο τάβλι,σε παιγνίδια που δεν παίζονταν με τίποτα,εγώ που έκανα τρέλες αγνοώντας ακόμα και αυτονόητους ορατούς κινδύνους,εγώ που έφτασα στο σημείο να γίνω μέχρι και στέλεχος του Καρατζαφέρη,πριν από πολλά χρόνια,εγώ ο ευκολόπιστος που πίστεψα,άκουσον άκουσον, ότι  στην Ελλάδα υπάρχει δικαιοσύνη,άρα ελπίδα,εγώ ,ο μαλάκας,που παλαιότερα άκουγα λίρα ποντιακή,τραγούδια του Καζαντζίδη και έκλαιγα,
αφού πρώτα με βγήκε το μάτι, με αυτά που διάβασα,ακόμα γελάω με το εαυτό μου.Βέβαια,σκέφτηκα ο αδιόρθωτος,όλα για καλό γίνονται.Ίσως κάτι θετικό προκύψει, αν τα μαθαίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο άνθρωποι,άν λάμψει η αλήθεια ότι ο θησαυρός είναι άνθραξ,αν καταλάβουμε τι μαλακίες κάνουμε και ποιους ψηφίζουμε,αν γίνουμε περισσότερο δύσπιστοι,αν ξανά μανά επαναπροσδιορίσουμε τις σκέψεις μας αν,αν αν ... Αλλιώς θα συνεχίσουμε να αμπελοφιλοσοφούμε και να γελάμε με τον εαυτό μας.Διαβάστε σας παρακαλώ,στο πολύ καλό Amman to mati mou,παρακάτω, αλλά προηγουμένως φορέστε κανένα ζωνάρι για να μην σας φύγει η κοιλιά.


Η σύνθεση της Επιτροπής Μορφωτκών Υποθέσεων της Βουλής. (Δεν σώζεται με τίποτα το μπουρδέλο)

Ακόμα κι αν μας χαρίσουν όλα τα δάνεια…..
Ακόμα κι αν βρέξει ευρώ….
Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν οτι δεν υπάρχει καμμια περίπτωση να σωθεί το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα.
Μια τέτοια λεπτομέρεια είναι η “Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων” της Βουλής η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε χθες.
- ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παρακάτω σύνθεση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δέον όπως αναγνωσθεί πλησίον τουαλέτας για να μην κατουρηθείτε από τα γέλια -
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
 - Μαρία Ρεπούση (άνευ λοιπών σχολίων)
 - Τάσος Κουράκης, ο γνωστός και ως ποιητής του αιδοίου. Είναι ο τύπος που προχθές έτρεχε στο ΑΧΕΠΑ για να διαπιστώσει αν οι γιατροί φέρθηκαν σωστά κατά τη νοσηλεία του …Σάββα Ξηρού. Λες και όλα τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας έχουν λυθεί.
 - Γιώργος Πάντζας. Ναι ρε, ο Γιώργος ο Πάντζας λέμε! Ο γνωστός.
 - Πύρρος Δήμας. Κάποιος του είπε οτι κάνει και για πολιτικός και αυτός το πίστεψε.
 - Γιώργος Κυρίτσης. Σεναριογράφος της σειράς “Τα μυστικά της Εδέμ”. Μιλάμε αν δεν σε μορφώσει αυτός, τότε ποιός;
 - Πέτρος Τατσόπουλος. Ο τηλεμαϊντανός, γνωστός και ως η  “Ελένη Λουκά του Σύριζα”
 - Αννα Καραμανλή. Ποιός δεν έχει χτυπηθεί στο πάτωμα από τα γέλια βλέποντάς την να προσπαθεί να διαβάσει γραμμένο κείμενο στην Αθλητική Κυριακή;
 - Αντζελα Γκερέκου. Το αυτοκολλητάκι μου. Και ο Τόλης δώρο.
 -Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος υπήρξε μέλος μουσικού συγκροτήματος με γνωστότερο τραγούδι «Μίλα ελληνικά ή ψόφα»
 - Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί οτι κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην ολοκληρωτική καταστροφή (ή στο θάνατο από τα γέλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: