28.11.11

Ερώτηση 5

Σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά,υπάρχουν δρόμοι, πλατείες,ολόκληρες συνοικίες, που χρησιμοποιούν ονοματεπώνημα παλαιών πολιτικών, από την ιστορία της ΕΛΛΑΔΑΣ, τιμής ένεκεν.

   Υπάρχει καμιά περίπτωση ποτέ στο μέλλον,να βρεθεί κάποιος Δήμαρχος,κάποιο δημοτικό συμβούλιο κάποιος Νομάρχης,ο οποίος θα προτείνει να βαπτίσει τιμητικά περιοχή του,με ονόματα πολιτικών των τελευταίων 20 ετών;;;;;Για φανταστείτε οδός Κ.Μητσοτάκη, πλατεία Σημίτη, λεωφόρος Γιωργάκη Παπανδρέου,παραλία Κωστάκη Καραμανλή!!!!!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και υπάρχει τέτοια περίπτωση, αν λάβουμε υπόψη ότι, νυν δήμαρχος έχει σκοπό να στήσει άγαλμα του KEMAL ATATURK στην πλατεία Αριστοτέλους.
Θα μπορούσε βέβαια, κατά την άποψή μου πάντα, να ονομαστεί ένας ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ κάθε πόλης όχι με ονόματα πολιτικών που έγραψες, αλλά ως ''ΟΔΟΣ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ'', για να μην ξεχαστούν ποτέ, να τους ''θυμόμαστε'' κάπου-κάπου και το κυριότερο, εάν ρωτούν οι νεώτεροι(τα παιδιά μας ας πούμε)ποιούς εννοεί η πινακίδα, να τους απαντάμε με πολύ ευχαρίστηση και αίσθημα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (που πιστεύω πως έχουμε ακόμη αποθέματα από αυτή) .

PANOS

Ανώνυμος είπε...

οταν ειχαν γεμισει δρομους και δρομακια απο ονοματα ταγματασφαλιτων και δοσιλογων που εισασταν ?

toErwthmatologio είπε...

Παλικάρια μου ο ασβέστης γιαυτό υπάρχει.Αρπάζετε μια ταβανόβουρτσα και ότι δεν σας αρέσει... σβήσιμο.
Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ιστορία,φυσιολογικά, γράφεται με πραγματικά ονόματα και γεγονότα,αρέσουν δεν αρέσουν.Και ΔΕΝ ξεγράφεται τίποτα!!!