28.11.11

ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Την σήμερον ημέρα,την εποχή οπού επικράτησε πλέον και κυριαρχεί η παγκοσμιοποίηση,η ελεύθερη, ταχαμου, διακίνηση χρήματος, προϊόντων, ανθρώπων, όπου όλα τα κράτη προσαρμόστηκαν και ακολουθούν με συμπεριφορές κοπαδιαστής υποτέλειας το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι τελικά νίκησε,ως μοντέλο πετυχημένης “ντεμεκ” διακυβέρνησης,κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν τα ντολμαδάκια γιαλαντζί.
Η Ελλάδα, εξ ανέκαθεν διεκδικεί την αποκλειστική αντιπροσωπεία άρα και την μονοπωλιακή εκμετάλλευση όσων κερδών συνεπαγωγικά ακολουθούν. Από αρχαιοτάτων χρόνων,είτε πρόκειται για φιλοσοφία είτε πρόκειται για θέατρο ,είτε για πολιτική είτε για αστρονομία είτε για γαστρονομία είτε για φέτα τυρί είτε για τα πάντα,εμείς τα βρήκαμε πρώτοι. Όταν εμείς καλλιεργούσαμε αμπέλια οι άλλοι δεν ήξεραν τι είναι τα ραδίκια. Ιδέα δεν είχαν ότι με τα πάνω δυο τρία φύλλα της κληματαριάς,τυλίγουμε την γέμιση. Αυτοί νόμιζαν ότι τα ντολμαδάκια γίνονται μόνο με λάχανα,Βρυξελλών. Κούνια που τους κούναγε. Βεβαία,τα κανονικά ντολμαδάκια γεμίζονται με κιμά. Μισό μισό. Η συχωρεμένη η γιαγιά μου έβαζε στην κατσαρόλα,και ένα κόκκαλο. Μετά το βράσιμο τρώγαμε και το μεδούλι,καθώς ως γνωστόν είναι πολύ θρεπτικό. Μη νομίζετε ότι αυτά που γράφω είναι άσχετα. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Τυχαία, τίποτα δεν γίνεται. Ούτε αναφέρεται. Κάτι παραπάνω ήξεραν οι παλιοί. Εβλεπαν μπροστά. Σήμερα, έφθασαν να μας πίνουν το μεδούλι και έπρεπε να έχουμε αποθέματα.
Γιαλαντζί,στα τουρκικά σημαίνει ψεύτης,ψεύτικος,ψευδεπίγραφος. Για να πω την αλήθεια και οι Τούρκοι έχουν καλή κουζίνα. Μία θεία μου Κωνσταντινουπολίτισσα, μαγείρευε τα ντολμαδάκια τα ψεύτικα ,όπως τα έλεγε,μούρλια. Οι Τούρκοι ανέκαθεν,αιώνες,μας πολεμούν,όπου σταθούν και όπου βρεθούν, διατυμπανίζουν ότι αυτοί, πρώτοι, κάνανε τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Είναι οι βασικοί μας αντίπαλοι. Τούς έχει πιάσει ένα γινάτι και εδώ και 2 με 3 χιλιάδες χρόνια, μας έχουν στο κυνηγητό,για το χρυσό. Μας κατηγορούν και μας απειλούν παντού. Μέχρι και casus belli μας κάνανε. Τώρα τελευταία άρχισαν να υποχωρούν και θέλουν το χρυσό, μισό μισό.
Κάπως έτσι όμως την πάτησαν και με τον μπακλαβά. Χρονιά όλοι πίστευαν ότι ο μπακλαβάς και τα σαραγλί ήταν Τούρκικα, πάνω στη στροφή όμως μπήκαν οι Κύπριοι και τους φάγανε την πρωτιά. Ύπουλα και πίσω από την πλάτη τους, σαν σιγανοπαπαδιές, έπεισαν την Διεθνή κοινότητα και αναγνωρίστηκαν ως οι πρώτοι στον κόσμο που έκαναν Μπακλαβά. Από την αρχή οι Τούρκοι ήθελαν τον τίτλο από μισό. Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο,την ψώνισαν,τσατίστηκαν και δέστε που καταλήξαμε. Για εκδίκηση πήρανε την μισή Κύπρο. Όπως προανέφερα με αυτούς τους τύπους που κατοικούν στην ανατολική πλευρά του αιγαίου,μια ζωή σκοτωνόμαστε για ψύλου πήδημα. Τίνος είναι η ωραία Ελένη,τι εθνικότητας είναι οΚαραγκιόζης,ποιός έγραψε την Μαντουβάλα,πόσα μίλια είναι η υφαλοκρηπίδα και κάτι τέτοια χαζά.
Κρατος,για όσους δεν γνωρίζουν,σημαίνει μια εξουσία μια πολιτική διοίκηση,μια κοινωνία ανθρώπων που ζουν δίκαια,ειρηνικά και με τάξη,σε ένα καθορισμένο τόπο. Για εμάς τους Έλληνες όμως, ο Κράτος,ήταν η προσωποποίηση της κυριαρχίας και της δύναμης. Ο Κράτος ήταν γιος του Πάλλαντα και της Στύγας. Η Στύγα ήταν κόρη του Ωκεανού. Αδέλφια είχε την Βια,την Νίκη και τον Ζήλο. Όλοι αυτοί μαζί,έδεσαν τον Προμηθέα στον βράχο για να τον φάνε οι Γύπες.
Και ερωτώ. Με τέτοιο βιογραφικό ,με τέτοιο σόι,είναι ποτέ δυνατόν να χάσουμε την αντιπροσωπεία. Οι Τούρκοι,βασικοί μας αντίπαλοι,έχασαν τον τίτλο στο νήμα, για δυο λόγους. Πρώτον και κυριότερο,δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τον Κράτος ούτε με την μάνα του την Στύγα. Μια μακρινή συγγένεια έχει ο πατέρας τους ο Κεμαλ με την αδελφή του Κράτους, την Βια. Δεύτερον,η σύγχρονη Τουρκία ,αν και μπήκανε και αυτοί στο ΔΝΤ, μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν και βγήκαν. Σε ελάχιστο χρόνο κατάφεραν και οργανώθηκαν,αναπτύχθηκαν και έγιναν ένα από τα 15 ισχυρότερα κράτη στον κόσμο. Στα αλήθεια ,σας λέω. Με τέτοια μούτρα ,από που και ως που, διεκδικούν τίτλο ......γιαλαντζί.
Ενώ εμείς, σε όλους τους τομείς είμαστε Κρατος γιαλαντζί. Ελληνόφωνες, μαιτρ του είδους ,καταφέραμε,μέσα σε ελάχιστο χρόνο,λίγες δεκαετίες,πανεύκολα,χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες,γιαβάς γιαβάς, να τους νικήσουμε όλους. Με την ευφράδεια μας, με το DNA μας, με την μαγκιά μας βγαίνουμε πρώτοι παντού. Όλοι μαζί και ο κάθε ένας μόνος του,νέοι, γεροί,άνδρες, γυναίκες,δεξιοί,αριστεροί,αγράμματοι,γραμματιζούμενοι,πολίτες, πολιτικοί ,δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι,βοήθησαν,όσο μπορούσε ο καθένας στην μετατροπή της Ελλάδας σε ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ.
Πολίτικοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση,υφίστανται κατευημισμό. Νάχαμε να λέγαμε. Οι στρατηγοί μας δεν τολμούν να αντιμιλήσουν στον Πάγκαλο,που τους λέει άχρηστους,θα τολμήσουν να αντισταθούν στους ξένους. Τα σκάνδαλα ,η διαφθορά,η εγκληματικότητα,οι κλέφτες ομολογούν καθημερινά ότι διέπραξαν κακουργήματα,και η δικαιοσύνη μας ,τυφλή γαρ,δικάζει διαζύγια καί καταδικάζει μικρο οφειλέτες του ΤΕΒΕ. Εμείς βγάλαμε τον Ιπποκράτη και τον όρκο του, εμείς μάθαμε στους γιατρούς πως να λαδώνονται. Την μίζα την βγάλαν οι Αμερικάνοι. Μεις από το 1945 μέχρι μαι σήμερα βγάζουμε πρωθυπουργούς, ανά δεκαετία, πρόσωπα, που το επώνυμο τους είναι μόνο Καραμανλής η Παπανδρέου. Εξαιρείται ο Μητσοτάκης, δικαιολογημένα αφού όπως όλοι γνωρίζουν η γυναικά του, η Μαρίκα, μαγειρεύει κάτι ντολμαδάκια γιαλαντζί ,να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Σαν σφήνα μπήκε και ο Σημίτης ο οποίος ήλθε από τον πάγκο και κατάφερε να γίνει ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας. Για τέτοια διαστροφή μιλάμε. Έχουμε συγγενείς τον Πυθαγόρα και τον Αρχιμήδη και δεν μπορούμε σήμερα, να βρούμε άκρη με του αριθμούς. Πόσο κάνει ένα και ένα;Πόσα έξοδα έχουμε και πόσα έσοδα;
Φτιάξαμε ολόκληρο Παρθενώνα και δεν μπορούμε να κάνουμε έναν δρόμο της προκοπής. Αντισταθήκαμε στον Χίτλερ και στον Μουσολίνι και καθόμαστε προσοχή στην Μέρκελ και στον Μπερλουσκόνι. Ρίξαμε την Χούντα,τον Παπαδόπουλο και τον Παττακό και αδυνατούμε να στείλουμε σπίτι τους, τον Πάγκαλο και την Ντόρα. Προεκλογικά ψηφίζουμε τον Κανένα και στην κάλπη.......ψηφίζουμε τον Ψωμιάδη. Ο Καρατζαφέρης εκπροσωπεί τον πατριωτικό χώρο!11Εδω συνέβαλα τα μάλα, εγώ ο μαλάκας,καθότι υπήρξα στενός του συνεργάτης και στελεχάρα ΤΟΥ. Τρομάρα ΜΟΥ. Είμαστε ορθόδοξοι Χριστιανοί,άλλα παραδόξως,προσκυνάμε τον Άνθιμο και τον Εφράιμ. Είμαστε το κράτος που δημιούργησε την παλαιά Δημοκρατία η οποία μεγαλούργησε,και εμείς ,κόντρα,φτιάξαμε την Νέα Δημοκρατία,που τερατούργησε. Ο Πρωθυπουργός μας είναι συγχρόνως, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,μαραθωνοδρόμος, ποδηλάτης,με σπαστά Ελληνικά, με αντιπρόεδρο τον.......Πάγκαλο. Την αρχηγία της ΝΔ την διεκδίκησαν η Ντόρα,κόρη ενός αποστάτη και μετέπειτα αποστάτισσα από μόνη της,ο Σαμαράς,ένας αποστάτης γνήσιος αφεαυτού,ο Αβραμόπουλος,ένας παρολίγον αποστάτης και ο Ζορρό,ο πασπαρτού.Κιόμως 800.000 γιαλαντζί οπαδοί, έτρεξαν οικειοθελώς να ψηφίσουν .Και εγώ μαζί τους!!!!Είμαστε το μοναδικό Κράτος στον κόσμο που έχει επτά αριστερά κόμματα. Εχει κλείσει το εργοστάσιο του κομουνισμού και εδώ παλεύουν ποιός θα κρατήσει την αντιπροσωπεία.
Σήμερα που μιλάμε,πληρώνουμε ΕΡΤ 500.000.000 ΕΥΡΩ και κόβουμε τα επιδόματα των πολύτεκνων για να μαζέψουμε, πενήντα εκατομμύρια ευρώ. Τέτοιο κράτος είμαστε. Μια αγρότισσα, μια γυναίκα Ελληνίδα όταν γεννήσει ένα παιδί, παίρνει από το ταμείο της, επίδομα γέννας ,τα μισά σχεδόν χρήματα από το πριμ που δικαιούται ,η ίδια αγρότισσα,όταν η αγελάδα της γεννήσει ένα μοσχάρι. Τόση είναι η άξια μας Από την στιγμή που γεννιόμαστε αυτό το Κράτος ,μας συμπεριφέρεται,χειρότερα από τα μοσχάρια. Αλλά έτσι είναι. Σωστά μας κάνει. Ψηφίσαμε μέσα στους μεγαλύτερους Έλληνες όλων των εποχών, τον Βέγγο, την Βουγιουκλάκη, τον Παπαδόπουλο, τον Λαζόπουλο. ΕΜΕΙΣ. Χρωστάμε πολλά, και για να ξεχρεώσουμε, παίρνουμε κι' άλλα δάνεια από τοκογλύφους, για να χρωστάμε περισσότερα. Υπάρχουν λεφτά και δεν μπορούμε να τα βρούμε. Ένας δουλεύει για τέσσερις συνταξιούχους. Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι εχουν μέσο ορο αμοιβών, διπλάσιο απο τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.Εχουμε δυο γλάστρες άνηθο στο μπαλκόνι μας ,για να βάζουμε στα ντολμαδάκια,και ζητάμε το πριμ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σαν να είχαμε 1000 στρέμματα σκληρά στάρια. Ανταλλάξαμε ολόκληρη την Βιστωνίδα,την λίμνη με τους καλύτερους ληκουρίνους στον κόσμο έναντι διακοσίων άχρηστων οικοπέδων και κατηγορούμε αυτούς που το έκαναν αντί να τους δώσουμε βραβεία. Είμαστε πρώτοι στο κόσμο στην ναυτιλία άλλα καράβια για τα νησιά μας, έχουμε μια φορά την εβδομάδα,μόνο για το καλοκαίρι. Το χειμώνα, μία φορά το μήνα. Είμαστε στη ζώνη του ευρώ αλλά μας ξεπερνάει,σε ανταγωνισμό, η Βουλγαρία,με τα λέβα.
Χρονιά τώρα ,παλεύουμε για ανάπτυξη και την ίδια στιγμή, κλείνουν την ΣΕΚΟΒΕ και την ΖΑΝΑΕ, τις μοναδικές βιομηχανίες, που απέμειναν και κατασκεύαζαν, κονσέρβες ντολμαδάκια γιαλαντζί.
Έτσι θα είμαστε το πρώτο και μοναδικό στον κόσμο, Κράτος γιαλαντζί, που θα κάνουμε εισαγωγές, ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ.



ΧΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

file tosa pola ekryves mesa kai den eskases?
Theofilos